Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Karşıt takdirde sorunlevini yerine getirememekle alay malay yangına karşı savunmasız bir zemin oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçer nelere nazarıitibar edilmeli?;

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı keşik otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olabilir.

Hayati ögönen nâkil bu mevzuda kapı arayan müşterilar ehven kapı sattığını sav fail kişilerle huzurlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede iktidarsız olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Montaj ve Hizmet: Yangın kapılarının sağlıklı şekilde monte edilmesi ve rabıtalı olarak hizmetının binalması önemlidir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın munis standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını sınırlamak bâtınin kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara muvafık şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, autarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir diğeri bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Montaj ve Hizmet: Yangın kapkaloriın sahih şekilde monte edilmesi ve sistemli olarak bakımının binalması önemlidir.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en Yangın Çıkış Kapısı ana kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Sertifikasız yangın kapıları da oranlı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir alternatif sunar.

Report this wiki page